Alkotók

Csimotaságok – Horváth Éva

Szeretnék Nektek bemutatkozni, mint a Csimotaságok kiötlője és őrzője, a Férjem felesége és két tündéri gyermekem anyukája, akik az első számú tesztcsoportom.
Fő célom a márka elindításával az volt, hogy azokat a termékeket, amiket én is nagyon szeretek, ötletesnek, egyedinek és kiváló minőségűnek tartok, azokat összefogjam és eljuttassam minél több gyerekhez. Így születtek meg a Csimotaságok, és lakhelyük a Csimotadoboz, amit egy újfajta gyerekbarát szolgáltatásnak szánunk, és alternatívája vagy kiegészítője lehet a méltán népszerű játszósarkoknak. A Csimotadobozban hazai alkotók olyan termékei vannak, amik hordozzák készítőjük kézjegyét, mégis egyedileg, a dobozokba készültek. Azért hogy a gyerekek pl. egy étteremben várakozás közben ilyen, hazai és kisszériás alkotásokkal tudjanak játszani, megismerkedni. Mert nekik lelkük van, bennük van Készítőjük szeretete, gondoskodása, és ha szeretnénk, meg is tudjuk őt ismerni, arcot tudunk kapcsolni a termékei mellé. Ez az amit egy futószalagon gyártott tömegcucc nem fog nekünk megadni…
Ismerjétek meg ezt a fantasztikus Csapatot!

Judittoo – Ottlik Judit

Talán 2017 októberében olvastam először az Irkafirka krétatáblákról és azonnal megtetszett! Igazán egyedi és kreatív termék amit Judit megvalósított, így mindenképpen szerettem volna a szettekbe beilleszteni, mint a színezők alternatíváját. Judit személyében egy rendkívül kedves és közvetlen embert ismertem meg az egyeztetések során, aki vállalta hogy elkészíti a Csimotaságok számára az Irkafirka tábla kistestvérét, a CsimotaIrkát, ami így még a kisebb méretű dobozunkba is belefér.
Ha Judit további munkái is érdekelnek Benneteket, keressétek őt itt:
https://www.facebook.com/Judittoo/

PilliMolli Stúdió – Lehoczkyné Tesinszki Rita

„A jó játék, a baba, lélek ápoló, feszültségoldó, képesség fejlesztő. A textilbaba is egy út a felnőtté válás felé, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű világot tárunk gyermekeink elé.”
PilliMolli Stúdió

Rita babáival először a 2016-os soproni Tündérfesztiválon találkoztam, ahol azonnal kinéztem a kislányomnak egy hosszúcopfos, népviseletes ruhába öltöztetett babát, akit meg is vásároltunk. Tavaly karácsonykor pedig érkezett mellé egy vagány fiú is, ruhatárral, és akkor már biztos voltam benne, hogy Ritával nagyon szeretnék együtt dolgozni. Babái rendkívül kedvesek, a ruháknál a legapróbb részletekre is gondol, és nagy örömömre megtetszett neki az együttműködésünk ötlete, így két egyedi baba, egy fiú és egy lány is tagja lett a Csimotaságok közösségének. Ha további munkáira is kíváncsiak vagytok, itt érhetitek el az oldalát:
http://pillimollibaba.hu/

Mesevirágom – Pleszkán Orsi

„A mesék, az egymásba érő történetek végtelenje, a természet örök körforgása, a fantáziavilágok derékszögektől mentes határtalansága önmagától kínálta a kerek formát…”
meseviragom.hu

Amióta kipattant a fejemből az ötlet, hogy magyar alkotók termékeit szeretném szettekben összeilleszteni, kerestem azokat, amik többedmagukkal beférnek egy dobozba, és változatos játékélményt tudnak nyújtani. Így találtam rá Orsi kirakójára. Megtetszett egyből, mert saját gyártású, egyedi képből készült puzzle-t nem láttam még korábban, és képeinek mesevilága, színei és formái is nyomban elvarázsoltak! Az pedig csak hab a tortán, hogy nem a megszokott papírdobozos megoldást kínálja a kirakós darabjainak tárolására, hanem kézzel varrt kis szütyőkbe csomagolja őket, amik így könnyen szállíthatóvá is váltak. Szerintem fantasztikus!
A Csimotaságok táborát erősíti így Orsi két képéből készült kör alakú kirakó. További alkotásaival itt ismerkedhettek meg:
http://www.meseviragom.hu/index.html

Renufaktura – Kovács Renáta

„Tudtad? A csendeskönyvek textilből készült foglalkoztatókönyvek gyerekeknek, amelyek elsősorban a finommotorokát fejlesztik, segítik a kéz-szem koordinációt és tanítják a koncentrációt, kitartást.”
Renufaktura

Ha valaki már keresett csendeskönyvet, fejlesztő textilkönyvet vagy matatókönyvet, Reni termékeivel már biztosan találkozott. Foglalkoztatókönyveit egyedi dizájn alapján készíti, mindent a legaprólékosabban megtervez, hogy a végtermék szemet gyönyörködtető, játékra hívogató és természetesen kiváló minőségű legyen. Nagyon örülök annak, hogy ő is részt vesz a Csimotaságok megalkotásában, és hogy ötleteivel is támogatta elindulásunkat. Renivel további közös lapozókat is tervezünk, érdemes lesz követni minket!

 

Reni oldalát itt érhetitek el:
https://www.facebook.com/renufaktura/

Norbdsgn – Barabás Norbert

További termékek után kutatva bukkantam rá Norbi szuper fakockáira. Ezek is egyből megtetszettek, az ötlet és a kivitelezés pedig kiváló! A fakockák színes sarkaival olyan terméket alkotott, amivel gyerek is, felnőtt is szívesen eljátszik, számtalan formában rakosgathatjuk őket ide-oda, és még lakásdísznek is kiválóak, ezeket aztán nem kell folyamatosan elpakolni. A kockák masszív dobozát pedig Norbi maga készíti.
További munkái itt érhetőek el:
http://www.norbdsgn.com/

Miaszösz – Levente Dorka

Dorka mesevilágban él, és ezt szó szerint kell érteni. Felépített egy fantasztikus világot, a Miaszöszök világát, akikhez nem csak játékok és kiegészítők tartoznak, de mesék is. Fantáziája és alkotókedve pedig végtelen. Aki találkozott már akár egy Miaszösszel is, az tudja, hogy az egyediség és kiváló minőség mellé nagy adag játékosság is került a figurákba, sok sok szeretettel. Örömmel tölt el, hogy Dorka csatlakozott kis csapatunkhoz egy igazi újdonsággal, így mostantól a hordozós Kutyaapuka és Kiskutyája is teljes körű tagjai a Csimotaságok családjának.

A meséket és termékeit megtalálhatjátok itt: http://miaszosz.hu/